Volám sa Shrey Kadam a som indický šéfkuchár zo Slovenska.
Narodil som sa v štáte Maharashtra, neďaleko mesta Mumbai v Indii. Lásku k vareniu som zdedil po svojej mame, ktorá je vychýrenou kuchárkou (poznáte to, každý z nás má najlepšiu mamu). Odmalička ma na indickej kuchyni fascinovala jej bohatosť a komplexnosť. Jedlo pre Indov nie je len o hlade, ale aj o zdraví. Prvým spôsobom, ako sa staráme a liečime svoje telo, je strava.
Všade, kam som prišiel, som vždy rád varil pre svoje okolie. Robil som to vo Švajčiarsku, kde som na vysokej škole študoval hotelierstvo, aj v Londýne, kde som potom pracoval v hotelovej sieti.
Nič nie je náhoda, ale že ma osud zaveje na Slovensko, som celkom nečakal.
Keď som v roku 2011 prišiel do Košíc, ďalej som hľadal dobré indické jedlo a snažil som sa ho priniesť svojim priateľom. Keď som dostal možnosť „požičať si“ kuchyňu, varil som, v tom čase, jediné indické jedlo v reštaurácii v Košiciach.
Od roku 2018 mám veľkú radosť z food trucku MumBhai Express, ktorý bol prvým krokom môjho sna priniesť na Slovensko autentickú, kvalitnú, domácu indickú kuchyňu.
O krok ďalej som sa s veľkou radosťou dopracoval v roku 2022, keď sa mi s rodinou podarilo otvoriť reštauráciu MumBhai Central, na ktorú som veľmi hrdý.
Pri varení nerobím kompromisy na kvalite ani množstve surovín. Nepoužívam umelé farbivá ani arómy. Moje jedlá musia byť plné vône, bohaté na chuť a majú pohladiť všetky zmysly. Jediný spôsob, ktorý na to poznám, je nešetriť.
V roku 2024 mi vyšla kuchárska kniha, prvá svojho druhu od slovenského vydavateľstva. Veľmi sa teším, že práve ja sa môžem pokúsiť vám ukázať, že indická kuchyňa je bohatá, zdravá a chutná, a že jej varenie môže byť jednoduché aj u vás doma.
Túto filozofiu vám rád odovzdám na kurzoch, workshopoch alebo ju prinesiem do vašej firmy. Pozrite si moju ponuku, určite spolu niečo vymyslíme!